Krijimi i nje radioje ne internet

  Share

  e-embla-enita

  Numri i postimeve : 14
  Registration date : 24/11/2008

  Krijimi i nje radioje ne internet

  Mesazh  e-embla-enita prej Fri Dec 05, 2008 2:20 pm

  Te nevoitet me pas WindowsXP ProfesionaL dhe normal e dini qe duhet me pas qasje 24 ore ne INT-ernational NET-work (INTER-NET)

  po ashtu duhet ta instaloni (IIS Services)

  Instalimi i IIS behet ne kete menyre:
  Shko Start -> Control Panel -> Add/Remove Programs ->ne fund Add/Remove Windows Components

  Pastaj shkon ku shkruan Internet Information Services dhe klikoni Details
  dhe zgjedhe World Wide Web Service pastaj kliko OK dhe prit deri sa te instalohet Kujdes: CD-ne e Windows XP Professional duhet ta keni ne CD room

  Duhet me pas IP statike po ashtu Winampin te instaluar

  Pastaj beje download ShoutCast Server-in ketu : http://www.shoutcast.com/download/serve.phtml dhe pastaj instaloe

  Pastaj beje Download ShoutCast DJ DSP : http://www.shoutcast.com/download/broadcast.phtml dhe pastaj instaloe

  Pastaj ne kete menyre beje konfigurimin e Shout Cast Serverit:

  Hape->My Computer pastaj-> Local Disck C:\ pastaj -> Program Files -> kerkoe Shoutcast >sc_serv.ini

  pasi ta gjejsh sc_serv.ini hape me notepad

  Shiko ne Notepad dhe gjeje ku shkruan maxuser=32 kete numer 32 beje 100

  pastaj shiko ku shkruan password=changeme, kete changeme ndryshoe por mos e harro se pastaj me vone na kerkohet

  Po ashtu gjeje ku shkruan portbase=8000 numrin 8000 ndryshoe dhe beje 8015

  Tani beje "Save" dhe mbylli te gjitha windows dritaret

  Pastaj vepro keshtu:

  Shko -> Start -> Programs -> Shoutcast Dnas -> Shoutcast Dnas (console) kete e len te hapur po ashtu shko tek Winamp-i kliko me klik djathtë diku lart

  tani shko tek Options-> Preferences dhe hapet nje dritare

  Pastaj shko tek : Dsp/Effect -> Nullsoft Shoutcast Source dsp v1.8.2b [dsp_sc.dll]

  Pastaj do hapet 1 dritare tjeter ku shkruan "Shoutcast Source"

  pastaj shiko gjeje apo shko tek "OUTPUT":

  posht shkruan "address" dhe aty e shenoni IP tuaj statike qe e keni

  tek "PORT" e shkruani 8015 poashtu tek "Password" shkruje passwordin qe e ke dhene me lart tek sc_serv.ini

  pastaj te "ENCODER" zgjedhe " 1 " poashtu tek "RECONNECTION TIMEOUT" shkruaje 0

  Pastaj shko ne "yellowpages" dhe shkruaj diçka qka te deshiron p sh lolix & nixer

  Pastaj Shko tek butoni tjeter "ENCODER": dhe tani tek "ENCODER TYPE" zgjedhe mp3 encoder

  Gjithashtu shko tek "ENCODER SEETINGS" clickoe 24kbps 22.050khz mono

  Pastaj shko tek INPUT: ( kjo na lejon qe te zgjedhim qe a duam te leshojm muzik nga Sound Card apo nga Winamp-i dhe e zgjedh se cilen deshiron

  Pastaj kthehemi prap tek butoni "OUTPUT" dhe klikojm "CONNECT"

  Dhe pastaj normal e dini qe duhet me di IP tuaj statike qe e ke dhene si dhe Passwordin

  Kjo eshte nje nga format e krijimit te nje Radio Online...

  punuar: 2006 sg1 n1x

   Ora është Sun Feb 18, 2018 3:13 am